dimecres, 17 de desembre del 2008

EL PSC TRENCA EL PACTE DE GOVERN AMB ICV-EUiA A LA LLAGOSTA

El pasat dimarts a la tarda, membres del PSC de la Llagosta van comunicar als regidors de ICV-EUiA que l'executiva del PSC havia decidit trencar el pacte de govern.

En una reunió mantinguda ahir a les 17:30 en la seu del PSC, a petició del seu secretari d'organització, Xavi López i que va durar 15 minuts, els representants locals del Partit dels Socialistes van comunicar als tres regidors d'ICV-EUiA, la decisió del PSC de "revocar totes les delegacions i atribucions delegades als membres del grup municipal d'ICV-EUiA" i que es farà efectiva per part de l'Alcalde Antonio Rísquez.

Per ICV-EUiA la decisió que, en la carta entregada als representants de la coalició, s'atribueix a un desacord entorn a un pacte verbal de presentació de les mocions conjuntament al ple municipal, emmascara la manca de voluntat que ha tingut el PSC per mantenir un govern d'esquerra plural a la Llagosta, que havia engrescat a milers de veïns i veïnes.

Durant aquests dos anys de legislatura, ICV-EUiA ha manifestat públicament la nostra aposta per un govern d'esquerra plural que ens permetés avançar i on hi volíem tenir un participació més enllà de l'estrictament presencial. Aquesta voluntat de suma l'hem posat de manifest constantment, fins i tot en els moments on la forma de veure les coses no sempre ha estat coincident, en els moments on el PSC actuava per lliure i, fins i tot, en aquells moments on s'ha intentat bloquejar la tasca dels regidors i la regidora d'ICV-EUiA.

ICV-EUiA hem estat responsables amb els acords assolits i, en aquelles qüestions que no teníem acord, plantejar, com a organitzacio sobirana, el nostre legítim posicionament.

ICV-EUiA entenem que aquest últim és el principal motiu de la ruptura del pacte de govern per part del PSC: el fet que ICV-EUiA tingui posicionament propi en determinats aspectes i no sigui una força sumisa als interessos del PSC.

Casualment, la ruptura de l'acord de govern, arriba en el moment en que ICV-EUiA ha manifestat el seu desacord polític amb el projecte urbanístic presentat, per al desenvolupament de les Planes II i del qual se n'obrirà un procés d'al·legacions per a l'Ajuntament en els propers dies. Potser no és vol deixar participar ICV-EUiA en aquestes al·legacions perquè és contrària a edificar torres de vivendes de 7, 12 i 14 pisos d'alçada?

ICV-EUiA vol expressar un cop més la seva ferma voluntat de treballar per un govern d'esquerra plural per a la Llagosta. Però un govern on tots hi siguem partícips, on es tinguin en igual consideració les propostes dels uns i dels altres, on es respecti la pluralitat i la diversitat com a elements enriquidors per al municipi de la Llagosta i la seva gestió de govern. Un govern on s'estableixin unes linies d'actuació comunes i es treballi en equip. En definitiva, un govern plural on hi som perquè hi aportem coses, idees, propostes i solucions. I no un govern on només se'ns vol per diluir-nos, per ofegar-nos en el magma d'una majoria absoluta que apliqui el seu rodet i no accepti opinions diverses.

ICV-EUiA lamenta l'actitud rupturista del PSC i de manca de diàleg i denúncia que, malgrat la imatge que es vol transmetre a la població de formació dialogant i oberta, sempre ha estat ICV-EUiA qui ha reclamat reunions i diàleg per afrontar els diferents temes de gestió i actuació del govern.

Per últim ICV-EUiA volem agrair públicament a tots els treballadors i treballadores de l'Ajuntament , entitats i veïns i venies a títol personal, que en aquests mesos ens han donat suport i ens han ajudat en totes les nostres tasques. A tots ells i elles els encoratgem a seguir treballant per una Llagosta millor