dimarts, 9 d’octubre del 2007

Che 1967-2007

El 9 d’octubre de 1967 van assassinar el Che Guevara a Bolívia. Ja han passat 40 anys, però el Che viu en la rebel·lia dels joves i en les lluites per la justícia social i l’alliberament nacional.

Alternativa Jove-Joves d’EUiA fem un homenatge al Che. Un homenatge a la persona i al revolucionari. Un reconeixement compromès per donar a conèixer qui fou als joves i a la societat catalana. El que el Che va defensar continua plenament vigent: el compromís, la justícia social, l’internacionalisme i el socialisme..

textoalternativo

http://www.hastalavictoriasiempre.cat

Si un personatge històric ha marcat la vida de milions i milions de persones, aquests ha estat Ernesto Guevara de la Serna, més conegut com el Che. Sempre m'han fascinat la història i la vida del Che en tots els seus aspectes. La seva capacitat de ser lliure i de regir-se pel seu propi pensament forjat a través de les vivènces viscudes. La seva capacitat de sacrifi, tant per la seva malatia com per la seva constant determinació per ajudar els altres. El Che ha estat i és un referent per molts homes i dones arreu del món que pensem que es pot construïr i viure en un món millor, més just i solidari envers els altres. Un món sense injusticies socials i on la llibertat dels homes i dones estigui per davant dels interessos especulatius i armamentistics. On per damunt de tot hom sigui lliure de l'opresor. 40 anys després de la seva mort, el "Che vive" en el pensament i el en cor de molts homes i dones. El seu referent, ideals i exemple ens encoratja a seguir lluitant.